Wat moet je weten om te beginnen met het schilderen met koffie?

Wat moet je weten om te beginnen met het schilderen met koffie? In deze blog leg ik je de eerste stappen uit. Ik vind zelf met koffie schilderen enorm tof, omdat ik het heel leuk vind dat ik een illustratie of schilderij maak waar echt koffie in verwerkt is. 

Ik schilder vaak in een combinatie met aquarel en koffie, waarom? Omdat ik een koffiegek ben en er achter ben gekomen dat schilderen met koffie ook kan! Daarnaast heb ik vroeger altijd al met aquarel gewerkt en vond ik het zonde om dat niet meer te doen. Dus waarom niet combineren als dat ook prima kan, want de combinatie met koffie en aquarel is juist zo leuk! 

Maar oke we dwalen af naar de vraag: wat moet je weten om te beginnen met het schilderen met koffie? Daar wil ik het graag vandaag even over hebben. Ik wil alvast een paar stappen behandelen, zodat je misschien zelf al aan de slag kan gaan. 

Om te beginnen gebruik ik altijd een espresso en geen americano! (oftewel normale koffie) Een espresso is de basis van alle koffieโ€™s die op de koffiekaart staan. Daar is de americano er ook รฉรฉn van. Een americano is namelijk een espresso die aangelengd is met water. 

Ik gebruik altijd een espresso om te schilderen, omdat ik die het dikst op papier kan zetten. Met een americano is dat lastig, omdat daar dus nog meer water aan toegevoegd is. Die zet je dus veel lichter op papier. 

Als je er zelf mee bezig bent is het wel leuk om daar eens mee te experimenteren. Test het lekker even uit! 

Daarnaast denk je nu misschien.. maar Marijk? Ik kan helemaal geen espresso zetten? Daar heb ik ook nog wel een goede tip voor!  Bestel dan bijvoorbeeld op het koffietentje op de hoek een espresso to go (of een dubbele dan heb je even genoeg!) Je kan de espresso ook nog even bewaren in de koelkast, je drinkt hem namelijk niet op (hoop ik haha!)

Wil je meer tips om het schilderen met koffie onder de knie te krijgen? Of wil je leren hoe je verft met koffie in combinatie met aquarel. Bekijk dan eens de cursus: Schilderen met koffie (en in combinatie met aquarel). 

En mocht je ergens vragen over hebben! Let me know! 

Liefs jouw grafische barista, Marijke