Hi ik ben Marijke,
jouw illustrerende ontwerper!

Over Marijke - Atelier el Mar

Als klein meisje was tekenen mijn grootste hobby. Misschien klinkt het een beetje cliché als je dit leest op een Over Mij pagina van een ontwerper he, maar dit is wel waar alles begon en dat zal ik je uitleggen.
Ik vond vroeger tekenen al fantastisch. Zo heb ik schetsboeken vol met van alles en nog wat, want alles wat er in mijn kinderhoofd omging, kwam op papier. Tekenen was mijn manier van communiceren, omdat praten mij soms lastig afging. Beelden waren altijd al mijn taal.

Het was daarom niet zo vreemd dat ik na mijn middelbare school koos voor een grafische opleiding (2015-2019). Hoewel ik de fijne kneepjes van het vak grafisch ontwerp leerde, voelde het nog niet helemaal compleet. Door mijn jeugd wist ik dat illustratie een sterke manier van communicatie is, omdat ze mijn boodschap of verhaal in één beeld konden overbrengen. Dat is de reden dat ik mij verder ben gaan specialiseren in krachtige beeldtaal (illustratie)!

Ik ben jouw illustrerende ontwerper voor al jouw grafische uitingen, van posters tot de vormgeving van een nieuw boek en van verpakkingen tot aan jouw nieuwe branding voor je bedrijf, dat vaak in combinatie met illustratie! Ik ken de techniek, jij kent jouw bedrijf! Samen brengen we jouw woorden echt tot leven, want ik geloof helemaal in het cliché dat een beeld meer zegt dan duizend woorden!

Foto Marijke - Atelier el Mar
Illustratie golf

Maar wat doet een
illustrerende ontwerper nou precies?

Maar wat doet die illustrerende ontwerper nou precies? De illustrerende

ontwerper is de naam die ik mezelf heb gegeven, omdat ik meer doe dan alleen grafisch ontwerp of illustreren. Ik bundel namelijk

deze twee krachten tot één!

Zo kun je bij mij terecht voor een illustratie op maat. Denk aan een illustratie voor een prentenboek of product, maar naast de illustratie kan ik ook het hele

ontwerp verzorgen van bijvoorbeeld jouw nieuwe boek. Ik help je bij de eerste schetsen tot aan het fysieke product!

Ik ben de illustrerende ontwerper die het complete plaatje verzorgd!

Illustratie laptop

Wat anderen zeggen

Op mijn Instagram @atelierelmar deel ik nog meer over mijn liefde voor illustratie en
ontwerp, krijg je een kijkje achter de schermen en blijf je op de hoogte van alle updates