Hi ik ben Marijke, jouw illustrator & grafisch ontwerper!

Over Marijke - Atelier el Mar

Als klein meisje was tekenen mijn grootste hobby. Misschien klinkt het een beetje cliché als je dit leest op een Over Mij pagina van een ontwerper he, maar dit is wel waar alles begon en dat zal ik je uitleggen.
Ik vond vroeger tekenen al fantastisch. Zo heb ik schetsboeken vol met van alles en nog wat, want alles wat er in mijn kinderhoofd omging, kwam op papier. Tekenen was mijn manier van communiceren, omdat praten mij soms lastig afging. Beelden waren altijd al mijn taal.

Het was daarom niet zo vreemd dat ik na mijn middelbare school koos voor een grafische opleiding (2015-2019). Hoewel ik de fijne kneepjes van het vak grafisch ontwerp leerde, voelde het nog niet helemaal compleet. Door mijn jeugd wist ik dat illustratie een sterke manier van communicatie is, omdat ze mijn boodschap of verhaal in één beeld konden overbrengen. Dat is de reden dat ik mij verder ben gaan specialiseren in krachtige beeldtaal (illustratie)!

Ik ben jouw illustrator en grafisch ontwerper voor al jouw grafische uitingen, van posters tot de vormgeving van een nieuw boek en van verpakkingen tot aan jouw nieuwe branding voor je bedrijf, dat vaak in combinatie met illustratie! Ik ken de techniek, jij kent jouw bedrijf! Samen brengen we jouw woorden echt tot leven, want ik geloof helemaal in het cliché dat een beeld meer zegt dan duizend woorden!

Foto Marijke - Atelier el Mar
Illustratie golf

Mij nog wat beter leren kennen!

Er is meer in mijn leven dan ontwerpen en illustreren! Maar wat houdt me verder bezig? Hier zijn een paar bekende feitjes over mij!

  • Ik word heel blij van lekker eten. Misschien een beetje gek, maar ik moet soms lachen bij de eerste hap als ik iets heel lekkers eet.
  • Ik ben een echt kattenmens!  
  • Ik ben een boerendochter, voordat ik samen ging wonen heb ik altijd op een (bloembollen) boerderij gewoond. 
  • Dat de herfst mijn lievelingsseizoen is. Heerlijk dat ik mijn truien weer aan kan, die mooie kleuren als je een boswandeling maakt en dat het in huis weer zo gezellig wordt!
  • Dat ik op 6-9-2024 ga trouwen (en ik kan niet wachten)!!
Illustratie laptop

Wat anderen zeggen

Op mijn Instagram @atelierelmar deel ik nog meer over mijn liefde voor illustratie en
ontwerp, krijg je een kijkje achter de schermen en blijf je op de hoogte van alle updates.