Hi ik ben Marijke, de illustrerende ontwerper!

Als klein meisje was tekenen mijn grootste hobby, misschien een beetje een cliché als je dit leest op een over mij pagina van een illustrator he, maar dit is wel waar alles is begonnen en dat zal ik je uitleggen.

Ik vond vroeger illustraties al fantastisch, zo heb ik een heel schetsboek vol met illustraties van Donald Duck, ik was echt gek op die eend. Maar ook karakters, dieren en van alles wat er in mijn kinderhoofd om ging kwam op papier. Ik vond het heerlijk en ik kon mijn passie hier in kwijt.

Dat veranderde wel toen ik ouder werd en begon met mijn studie grafisch vormgeven (2015-2019), ik gooide al mijn creativiteit in de opleiding en op dat moment was er geen ruimte meer voor illustratie. Ik begon ook te twijfelen of dit wel mijn ding was en ik moest van mezelf op zoek gaan naar een andere (creatieve) passie, maar nu meer dan vier jaar later enorm veel creatieve dingen te hebben geprobeerd kreeg ik een iPad met Procreate in mijn handen gedrukt en daar ontstond het weer, mijn liefde voor illustratie.

 

Illustraties tot leven laten brengen

Ik word elke keer weer geïnspireerd door de wereld om mij heen en kijk ik altijd op welke manier ik mijn illustraties tot leven kan brengen

Ik werk digitaal en dat is voor mij echt een uitkomst, omdat ik foutjes snel kan wissen, veranderingen kan aanpassen en het is gewoon een hele fijne manier van illustreren!

Daarnaast is het makkelijk om mijn illustraties door te voeren in verschillende uitingen. Sommige illustraties breng ik echt tot leven met animatie.

Ik doe meer dan alleen illustreren.

Door mijn grafische achtergrond weet ik goed hoe ik met kleur, compositie, typografie en beeld kan omgaan. Daarom ben ik meer dan alleen illustrator,    ik ben een illustrerende ontwerper! 

Ik richt mijzelf op illustratie om jouw boodschap echt over te brengen, maar ondersteun ik ook bij het visualiseren van alle denkbare grafische uitingen.

Hoe een visuele boodschap beter wordt onthouden

Een boodschap wordt veel beter onthouden als dit gevisualiseerd wordt. Dit is ook in de wetenschap terug te vinden, alleen wordt het nog niet vaak genoeg gedaan. Mensen onthouden beelden sneller, maar daarnaast ook veel beter. Ook is dit een manier om mensen sneller actie te laten ondernemen en dat is wat je graag zou willen toch?

Daarom is het mijn missie om een boodschap krachtig te visualiseren. Dit doe ik door unieke illustraties en ondersteun ik bij alle grafische uitingen: van posters tot de vormgeving van een nieuw boek en van trouwkaarten tot aan jouw nieuwe logo. Met unieke handgemaakte illustraties komen we tot het beste eindresultaat!

Samen bedenken we hoe we jouw boodschap zo oprecht mogelijk vertalen en visualiseren!

Op mijn Instagram @atelierelmar deel ik nog meer over mijn liefde voor illustratie en
ontwerp, krijg je een kijkje achter de schermen en blijf je op de hoogte van alle updates