Top 5 koffietentjes van Amsterdam

De afgelopen weken ben ik naar vijf verschillende koffietentjes geweest in Amsterdam. In Amsterdam zijn er enorm veel, maar hoop ik dat je via dit lijstje een leuk maar vooral lekker plekje kan vinden!

Ik heb gekeken naar een aantal punten: de koffie, de locatie maar ook de uitstraling en of je er makkelijk kan werken. Hiervan heb ik het gemiddelde gepakt.

 1. De koffieschenkerij 

De koffieschenkerij is wel echt een favorietje. Het is een knusse plek waar je ook heerlijk op het terras kan zitten. Toen ik binnen kwam was het wel enorm druk. ( snap ik ook wel want het is echt een top koffiebar ) Ik heb me bij het begin even door de menigte gedrukt, de trap opgegaan en een tafeltje bemachtigt op het zoldertje. Je mag hier met je laptop werken tot 12 uur โ€˜S middags.

 2. Public Space 

Public Space was eigenlijk eerst even zoeken naar waar het nou precies zit, maar wat een heerlijke koffie hebben ze hier! De plek is erg open en het interieur was retro. Misschien was het qua uitstraling niet helemaal iets voor mij, aangezien ik het iets te groot en open vond. Ik hou meer van wat knusser. Maar mocht je een dag met je laptop bezig zijn zou je hier echt naar toe moeten gaan, niet alleen omdat het een fijne plek is om te werken maar ook voor de geweldige koffie.

3. Back to black

Een tijdje terug ben ik naar Back to Black geweest op de Weteringstraat, maar vind ik Back to Black van Hallstraat wel fijner. Ik denk dat het komt omdat het een stukje groter is. Er is meer plek om te werken en je zit wat minder op elkaar gedrukt om het zo maar te zeggen. De koffie van Back to Black is zoals gewoonlijk heerlijk. Back to Black branden hun eigen bonen. 

4. De Espressofabriek

De Espressofabriek is een hele gave plek als je van industriรซle uitstraling houdt. Ik was hier met mijn vriend een kop koffie drinken en die was daar helemaal weg van. Tegen vijven โ€˜S middags, toen het al wat donker werd, heb ik hier in alle rust wat kunnen drinken. Het is een plek waar je gezellig een babbeltje kan houden, maar waar je ook wel even je laptop kan pakken. 

5. Beter en leuk

Een tijdje geleden ben ik bij Beter en leuk geweest. Een leuke maar vooral ook creatieve plek. Met vintage meubels vond ik het wel een gezellig koffietentje, maar denk ik dat het misschien wel meer neigt naar een lunchroom. De koffie die er geschonken wordt is van Bocca waar ik altijd wel van kan genieten. Zelf heb ik hier ook even gewerkt met mijn laptop, maar denk ik dat het meer een plek is om met elkaar te kletsen.ย 

Liefs jouw grafische barista, Marijke